AMSTERDAM – Het Nederlandse bedrijf Mujjo heeft een handschoen uitgebracht die speciaal is ontwikkeld voor het bedienen van smartphones op koude winterdagen.

De capacitieve touchscreens waarmee de meeste smartphones werken, reageren niet op aanrakingen als de gebruiker een handschoen draagt. En dus moet de handschoen uit, wanneer de telefoon gaat. Dat levert akelig koude vingers op, vindt Mujjo, een Nederlandse fabrikant van smartphone-accessoires.

Het bedrijf zegt de oplossing te hebben gevonden met de touchscreenhandschoen, een winterhandschoen die de handen warm moet houden, maar ook gewoon zou werken met touchscreens.

Om dit te bereiken heeft Mujjo nylongaren met een zilvercoating in de handschoenen verweven. Deze garen hebben geleidende eigenschappen, aldus Mujjo, waardoor het touchscreen van een smartphone of tablet reageert alsof men het met de blote vinger aanraakt.

De touchscreenhandschoenen zijn verkrijgbaar in vier maten voor mannen en vrouwen en kosten zo’n 25 euro per paar. Ze zijn vooralsnog alleen te koop via Mujjo’s website.