AMSTERDAM - Apple denkt het probleem met de batterij van de nieuwste iPhone 4S snel opgelost te hebben. Gebruikers meldden dat hun toestel na een paar uur al helemaal leeg is.

Dat meldt Techcrunch.com.

Een woordvoerder laat aan de website weten dat Apple inderdaad berichten had ontvangen dat sommige gebruikers problemen hadden met een batterij die snel leeg was.

"Er zijn inderdaad een aantal bugs aangetroffen die invloed kunnen hebben op de levensduur van de batterij. Apple zal binnen enkele weken met een update komen die een einde moet maken aan deze problemen", aldus de woordvoerder.

Update

Volgens Techcrunch is de oplossing binnen handbereik. Bij de beschrijving van de software update iOS 5.0.1. beta staat namelijk dat de software bugs verhelpt die de batterij negatief beïnvloeden.

Apple is bezig met testen en als de resulaten positief zijn zal de update beschikbaar zijn voor alle gebruikers.

Apple had in zijn zoektocht naar een oplossing de hulp ingeschakeld van gebruikers. Mensen die een iPhone 4S hadden met een batterij die snel leeg raakte, werden gecontacteerd. Of deze stap heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de nieuwe software is onduidelijk.