AMSTERDAM – TomTom komt in november met een nieuw navigatiesysteem, waarmee bestuurders onderweg veilig hun aankomsttijd zouden kunnen twitteren.

De TomTom Go Live 1005 World is volgens de Nederlandse fabrikant van gps-toepassingen het eerste navigatiesysteem dat is uitgerust met ‘bestuurdersvriendelijke’ versies van sociale-netwerk- en online verkeersdiensten. Zo kan men voor de reis een tweet voorbereiden, waarna het apparaatje onder het rijden zelf de aankomsttijd updatet.

Andere functies zijn onder meer Expedia, waarmee bestuurders tijdens hun reis accommodatieprijzen kunnen vergelijken, en TripAdvisor, dat toegang biedt tot online reviews van restaurants, hotels, spa’s en theaters. Ook is de Go Live 1005 World uitgerust met TomTom Places, een zoekfunctie voor winkels, bedrijven, producten en diensten.

Het navigatiesysteem bevat kaarten van Europa, de Verenigde Staten, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Zuidoost-Azië en zuidelijk Afrika. TomTom brengt de Go Live 1005 World medio november op de markt voor een adviesprijs van 350 euro.