AMSTERDAM – Na de aankondiging van het ‘universele’ sporthorloge Forerunner 910XT begin oktober, introduceert Garmin nog een sporthorloge. In november lanceert de producent van navigatiesystemen de FR70, die sporters op de hoogte moet houden van hun fitnessprestaties.

Het nieuwe horloge is volgens Garmin in staat om verschillende statistieken bij te houden tijdens het fitnessen, zoals de duur van de work-out, het hartritme en de hoeveelheid verbrande calorieën. Ook kunnen deze gegevens worden opgeslagen, om ze later te uploaden naar Garmin Connect, een website die statistieken van verschillende trainingen bijhoudt.

Daarnaast kan het horloge worden verbonden met verschillende accessoires en fitnessapparaten. Zo is het mogelijk om verbinding te maken met loopbanden en fitnessfietsen, maar ook met een apart verkrijgbare hardloopsensor voor in de schoen of dito snelheidssensor voor op de (normale) racefiets.

Het horloge komt in een grijs-zwart-blauwe en een meer vrouwelijke, roze-zwarte variant. Beide krijgen een adviesprijs van 139 euro. De FR70 zal verkrijgbaar zijn vanaf november.