AMSTERDAM - Apple onderzoekt problemen met de batterij van de nieuwste telefoon van het bedrijf, de iPhone 4s. Veel gebruikers melden online dat hun toestel na een paar uur al helemaal leeg is, zelfs bij minimaal gebruik.

Volgens de Britse krant The Guardian worden sommige iPhone 4s-eigenaren door Apple benaderd nadat zij op het discussieforum hebben geklaagd over de batterijproblemen.

Een iPhone 4s-gebruiker vertelde aan The Guardian dat een Apple-technicus contact met hem heeft opgenomen. De medewerker vertelde hem dat hij een speciaal bestand op zijn toestel moest installeren zodat Apple analyses kon uitvoeren.

"Ik kreeg een telefoontje van een Apple-technicus die zei dat hij mijn post had gelezen en dat ze bezig waren om gebruikers te benaderen voor data”, zegt de iPhone-eigenaar. Volgens hem heeft de medewerker ook toegegeven dat het een bekend probleem is en dat Apple nog geen oplossing heeft gevonden. “Hij vroeg veel over mijn eigen gebruik en vroeg daarna of hij een bestand mocht installeren op mijn toestel. Hij zou de volgende dag terugbellen om de data op te halen.”

Oorzaak

De batterijproblemen zorgen voor enorme discussies op Apple’s forum. Volgens sommige gebruikers helpt het als er een back-up van de telefoon wordt gemaakt op de computer. Daarna moet de iPhone hersteld worden.

Het probleem wordt volgens sommigen veroorzaakt door het Google Contacts-account dat gebruikt wordt in de Mail applicatie.

De iPhone 4s werd twee weken geleden in de VS, Canada, het Verenigd Koninkrijk en enkele andere landen gelanceerd. Sinds vrijdag is de telefoon ook in 22 extra landen te koop, waaronder Nederland, België, Oostenrijk en diverse Oost-Europese landen.