AMSTERDAM - Find my Friends is een applicatie waarmee gebruikers hun locatie tijdelijk of permanent met elkaar kunnen delen. Het gratis programmaatje doet wat het belooft, maar heeft een belangrijk nadeel: het werkt alleen op nieuwe Apple-telefoons.

Find my Friends is een gratis app die de locatie van de gebruiker bij houdt. Door middel van het toevoegen van vrienden is deze locatie te delen zodat het mogelijk is om van bepaalde personen te zien waar zij zich bevinden. Hierbij is het ook mogelijk om deze personen slechts tijdelijk toestemming te geven tot de locatiedeling. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn om personen in drukke of onbekende omgevingen te vinden.

Een groot nadeel aan Find my Friends is dat het alleen beschikbaar is voor de mobiele apparaten van Apple. Hier komt nog eens bij dat Google al enkele jaren een zelfde dienst aanbiedt onder de naam “Latitude.” Deze dienst is te gebruiken op veel verschillende smartphones waaronder ook die van Apple. De onderscheidende functie die Find my Friends heeft ten opzichte van Latitude is het tijdelijk delen van locaties.

Kortom:

Find my Friends is een handige en overzichtelijke applicatie die het mogelijk maakt om de actuele locatie van de gebruiker te delen met contactpersonen. Omdat de app alleen beschikbaar is voor gebruikers van Apple-apparaten, is Latitude van Google voor veel gebruikers een alternatief.

Eindoordeel: 7/10

App: Find my Friends
Categorie: sociaal netwerken
Platform: iPad, iPhone en iPod Touch
Prijs: gratis
Link: Find my Friends