AMSTERDAM - Wat een heerlijk idee, vanaf een iPhone een weekendje weg regelen. Kies simpelweg een regio en vervolgens toont de Expedia-app allerlei hotels in de buurt.

Dat scheelt de gebruiker een hoop speurtochten op het internet en dat is toch wel een lekker begin van een vakantie.

De Expedia-app doet wat er van de app wordt verwacht: hij laat de beschikbare hotels zien in de regio op de ingevoerde datum. Ook is er (beknopte) informatie over de hotels op te vragen en staan er diverse foto’s bij. Als er een besluit is gemaakt over welk hotel het gaat worden is er de mogelijkheid om een kamer te selecteren. Dit kan bijvoorbeeld een kamer met of zonder ontbijt zijn.

Daarnaast wordt aan elk hotel een aantal sterren toegekend naar aanleiding van beoordelingen om een beeld te geven wat andere bezoekers van het hotel vonden.

Een minpunt van de app is dat er bijna alleen maar duurdere hotels getoond worden. Voor budgethotels zal toch echt een andere weg bewandeld moeten worden. Ook is het jammer dat via de site geboekte hotels/arrangementen niet gewijzigd kunnen worden in de app.

Kortom:

De Expedia-app is een heel goede uitkomst om op een eenvoudige manier een leuk hotel te boeken via een iPhone. De app zal ook het meest tot zijn recht komen als de reiziger onderweg een hotel moet boeken. Een boeking zal amper moeite kosten omdat de interface overzichtelijk is. Het is jammer dat de prijzen van de hotelkamers gemiddeld redelijk hoog liggen en dat reeds geboekte uitstapjes niet gewijzigd kunnen worden via de app.

Eindoordeel: 8/10

App: Expedia Hotels
Categorie: reizen
Platform: iPhone (compatible met iPad) en Android
Prijs: gratis
Link: iPhone (compatible met iPad) en Android