AMSTERDAM – Na tal van monitoren voor gamers te hebben uitgebracht, is het tijd dat fabrikanten monitoren ontwikkelen voor specifieke groepen gamers. Dat lijkt althans de opvatting van BenQ, dat een pc-scherm lanceert speciaal voor spelers van strategiegames.

De RL2240H – of simpelweg ‘de rts-monitor’ – is een 22-inch beeldscherm dat volgens BenQ helemaal is toegerust op fans van rts-spellen (real-time strategy). De full-HD monitor is ontwikkeld in samenwerking met professionele gamers, die hun brood verdienen met het spelen van StarCraft II in competitieverband.

Het resultaat is een beeldscherm dat is uitgerust met een ‘eQualizer’-functie, die moet zorgen voor betere zichtbaarheid van elementen in donkere gebieden in beeld. Volgens BenQ gebeurt dit niet door het beeld simpelweg lichter te maken, maar wordt hiervoor een speciale techniek gebruikt die donkere beelden lokaal oppoetst.

Fans van oudere strategiegames kunnen ondertussen eenvoudig schakelen tussen verschillende beeldverhoudingen, zonder dat beelden worden opgerekt, aldus BenQ. De rts-monitor komt binnenkort voor 169 euro in de winkels te liggen.