AMSTERDAM – De aankondiging van de Samsung Nexus Prime en Android Ice Cream Sandwich die uitgesteld werd vanwege het overlijden van Steve Jobs, zal op 19 oktober alsnog plaatsvinden.

Dat heeft Samsung donderdagnacht (Nederlandse tijd) gezegd. Op dezelfde dag werd er op de Google campus in Palo Alto, Californië, een standbeeld van Ice Cream Sandwich neergezet.

De video die daarvan op Youtube is geplaatst, spreekt ook van een aankondiging op 19 oktober. De nieuwe versie van het besturingssysteem Android is een combinatie tussen software voor smartphones en tablets. Het moet het beste van de twee combineren.

Nexus Prime

Tegelijkertijd zal naar verwachting de Nexus Prime worden aangekondigd, een nieuw Androidtoestel dat gemaakt is door Samsung in samenwerking met Google.

Google, de maker van Android, ontwikkelt eens in de zoveel tijd een smartphone in samenwerking met een fabrikant om de nieuwe standaard te zetten voor andere Androidfabrikanten.

Steve Jobs

De aankondiging stond gepland voor 11 oktober, maar in verband met het overlijden van Apple-oprichter Steve Jobs op 6 oktober werd het evenement uitgesteld. De bedrijven achtten een feestelijke aankondiging ongepast.