AMSTERDAM – Amerikaanse providers zijn nog voor de officiële lancering van de iPhone 4s al door hun voorraden heen. Het toestel kan niet meer, of met vertraging, voorbesteld worden.

Dat schrijven Amerikaanse media donderdag.

Bij providers Sprint en Verizon zijn geen iPhone 4s-toestellen meer in voorraad. Het gaat dan alleen om de voorraad gereserveerd voor voorbestellingen. Er zijn uiteraard ook toestellen beschikbaar voor fysieke verkoop op 14 oktober, wanneer de nieuwe iPhone te koop zal zijn in de Verenigde Staten (VS).

Levertijd

Bij AT&T kan het toestel nog wel besteld worden, maar krijgen klanten een levertijd van drie tot vier weken aangeboden. Toen de voorbestellingen op 7 oktober open gingen werd een levertijd van één tot twee dagen na 14 oktober beloofd.

Apple maakte eerder deze week al bekend dat er in de eerste 24 uur meer dan een miljoen iPhone 4s-smartphones besteld waren. Bij de iPhone 4 lag dat aantal op 600.000.

De iPhone 4s zal vanaf 28 oktober verkocht worden in Nederland. Wanneer bestellingen geplaatst kunnen worden is niet bekend. Onlangs lekte wel al mogelijke prijzen van KPN uit.