AMSTERDAM – De Amerikaanse schermenfabrikant Nyxio introduceert de Venture MMV, een compacte videobril die in een brillenkoker past en draadloos zou werken.

Nyxio is er zelf van overtuigd dat de nieuwe beeldenbril slanker en compacter is dan wat er totnogtoe op dit gebied is uitgebracht. Aangezien de fabrikant nog geen specificaties heeft vrijgegeven, is dit vooralsnog lastig na te gaan. Maar de foto’s op de website van de fabrikant tonen in elk geval aan dat de videobril inderdaad in een compacte brillenkoker past.

De bril schotelt de gebruiker een 62-inch beeld van ‘hoge resolutie’ voor, maar om welke resolutie het precies gaat, laat Nyxio nog even in het midden. De ‘Venture’ heeft ook geïntegreerde oordopjes die voor een ‘super’ geluidskwaliteit moeten zorgen. Ondertussen zou de bril draadloos werken met ‘de meeste video- en audioformaten’.

De Venture MMV kan gebruikt worden om films te kijken, games te spelen en elektronische boeken te lezen op een groot, virtueel scherm, zonder dat er iemand last van heeft. Het ingebouwde geheugen (2GB) kan ondertussen worden uitgebreid middels microSD-kaartjes. De bril zou omgerekend ruim 240 euro moeten kosten.