AMSTERDAM – Mobieltjesfabrikant Motorola introduceert een laptop die niet zelfstandig berekeningen kan uitvoeren of kan communiceren met het internet. De Lapdock 100 is puur bedoeld als een laptopvormig dock voor Motorola’s smartphones.

De Lapdock 100 heeft een scherm, een toetsenbord, een touchpad en usb-aansluitingen, maar beschikt niet over die andere onderdelen die een computerbehuizing tot een pc verheffen: processor, werkgeheugen, harddisks en zelfs een eigen netwerkcontroller ontbreken.

Die rekenkracht moet worden verzorgd door een Motorola-smartphone of -tablet, zoals de Atrix 2, Photon 4G of toekomstige toestellen. Men kan zijn mobiele toestel simpelweg aansluiten, om deze als een laptop te kunnen gebruiken – compleet met volwaardige Firefox-browser, Flash, Quick Office, Google Docs, en de mogelijkheid om bestanden te beheren, aldus Motorola.

Het laptopdock heeft een 10,1-inch scherm, terwijl het toetsenbord is uitgerust met speciale bedieningsknoppen voor Android. Via een stel usb-poorten kan men extra harddisks en usb-sticks aansluiten. Wanneer en voor welke prijs de Lapdock 100 op de markt komt, is nog niet duidelijk.