AMSTERDAM - Nokia heeft vandaag haar eerste voordelige toestel met het Symbian Belle besturingssysteem aangekondigd.

Het meest opvallend aan de Nokia 603 is de aanwezigheid van Nokia's nieuwe Symbian Belle besturingssysteem. 

Met het geheel vernieuwde OS krijgen gebruikers toegang tot zes homescreens, vele widgets en een browser die volgens de producent viermaal sneller is geworden. Daarnaast is de gebruikerservaring door de vernieuwde user interface flink verbeterd.

Nokia 603

De Nokia 603 heeft een lijst goede specificaties voor een toestel dat redelijk betaalbaar is. Zo beschikt het over een 3.5-inch ClearBlack aanraakscherm, 1GHz processor en een 5-megapixel camera waarmee 720p video's kunnen worden opgenomen.

Daarnaast heeft Nokia het toestel voorzien van de NFC-chip, waarmee het delen van bestanden en het met de mobiel betalen van aankopen makkelijker wordt gemaakt.

Beschikbaarheid

Het nieuwste toestel van Nokia wordt geleverd in het wit en zwart, maar kan aan de achterzijde worden voorzien van een zestal kleurige covers. Zo kun je je toestel gemakkelijk een geel, blauw, groen, zwart, wit en roze tintje geven.

De Nokia 603 verschijnt in het vierde kwartaal van 2011 in de winkels. De adviesprijs van het toestel is 200 euro. Het toestel verschijnt echter niet in Nederland.