AMSTERDAM – Asus heeft donderdagavond (Nederlandse tijd) twee Ultrabooks gepresenteerd. De Zenbook UX21 en UX31 zijn qua dikte en gewicht te vergelijken met de MacBook Air van Apple.

Ook qua snelheid en vormgeving probeert Asus de Zenbooks in de richting van de high-end laptops van Apple te krijgen.

Met een gewicht van 1,08 en 1,3 kg doen de UX21 en UX31 in ieder geval niet onder voor de Macbooks Air die 1,08 kg en 1,35 kg wegen. Ook de dikte (0,25 tot 1,7 centimeter) is bijna precies hetzelfde als bij de Air.

Prestaties

Nog belangrijker is misschien wel de accuduur en prestaties van de apparaten. De apparaten zijn uitgerust met de Super Hybrid Engine II-technologie waardoor de accu 25 procent langer mee moet gaan dan bij andere Ultrabook-ontwerpen.

De Ultrabook is een initiatief van Intel dat de chips voor in deze apparaten levert. De laptops zijn sneller, dunner en lichter dan normale laptops en moeten zoals gezegd gaan concurreren met de apparaten van Apple. Veel fabrikanten lanceren de komende maanden Ultrabooks.

December

De Zenbooks beschikken over een Intel Core i3, i5 of i7 processor en draaien op Windows 7. De UX21 en UX31 hebben respectievelijk een 11,6 en 13,3-inch scherm. De laptops zullen vanaf midden december verkocht worden in Nederland. De prijs voor de goedkoopste UX21 zal iets onder de 1000 euro liggen.

Asus Zenbooks