AMSTERDAM – Zotac heeft een nieuw model toegevoegd aan zijn Zbox Nano-serie, een collectie minicomputers. De nieuwe Zbox Nano VD01 is een compleet computertje ter grootte van een compacte lunchbox.

De nieuwe mini-pc meet 12,7 bij 12,7 bij 4,5 centimeter, maar functioneert desondanks als een complete computer, stelt Zotac. Het apparaatje draait op een dualcore-processor van Via, en is uit te breiden met een 2,5-inch harddisk en laptopgeheugen.

Wie liever niet zelf aan het apparaatje sleutelt, kan de Zbox Nano VD01 Plus bestellen: deze beschikt standaard over een 320GB harddisk en 2GB geheugen. Met het apparaatje kan men full-HD filmmateriaal afspelen. Omdat het stille computertje bedoeld is voor in de woonkamer, wordt er ook een afstandsbediening meegeleverd.

De compacte pc heeft aansluitingen voor usb 3.0, usb 2.0, eSata, koptelefoons en microfoons, en is uitgerust met een wifi-ontvanger. Ook een ingebouwde geheugenkaartlezer ontbreekt niet. Beeld en geluid worden uitgestuurd via hdmi. Wat de Zbox Nano VD01 moet kosten, is nog niet duidelijk.