AMSTERDAM – Producent van navigatiesystemen Garmin heeft een nieuw horloge aangekondigd, waarmee sporters hun prestaties kunnen bijhouden. In tegenstelling tot veel vergelijkbare sporthorloges concentreert deze Forerunner 910XT zich echter niet op één tak van sport.

Garmin heeft zijn ervaring op het gebied van gps en navigatie gebruikt om een ‘universeel’ sporthorloge te maken. De Forerunner 910XT houdt de prestaties van sporters bij en moet ze helpen hun tijden en techniek te verbeteren. Dat doet het op zo’n beetje alle terreinen van sport, laat Garmin weten.

Hardlopers kunnen het horloge gebruiken om hun tijden, afgelegde afstand en snelheid in kaart te brengen. Fietsers kunnen het horloge loskoppelen van zijn polsbandje en via een meegeleverd accessoire op het stuur plaatsen, om de 910XT om te toveren in een fietscomputer. Sluit men een hartmonitor op het apparaatje aan, dan wordt tijdens het sporten ook de hartfunctie in kaart gebracht.

Zwemmen
Bovendien is het horloge waterbestendig, wat het apparaatje ook geschikt maakt voor sportzwemmers. In deze rol zou de 910XT in staat zijn om het slagtype te herkennen, het aantal slagen te tellen en natuurlijk de afgelegde afstand en neergezette tijd te berekenen.

De gegevens kunnen na het sporten over worden geheveld naar een computer voor verdere analyse en om de resultaten te vergelijken met eerdere resultaten van de gebruiker zelf en anderen. Het veelzijdige gps-horloge beschikt over een oplaadbare accu die twintig uur meegaat op een volle lading. Wanneer en voor welke prijs de Forerunner 910XT op de markt komt, is nog niet bekend.