AMSTERDAM – De aankondiging van Google en Samsung die gepland stond voor 11 oktober is verplaatst naar 27 oktober vanwege het overlijden van Steve Jobs.

Dat laten de bedrijven vrijdag weten in een verklaring. Naar verwachting zouden de smartphone Nexus Prime en Android Ice Cream Sandwich aangekondigd worden op 11 oktober.

Het overlijden van Steve Jobs werd woensdagnacht bekendgemaakt, waarom 11 oktober ongepast zou zijn als datum is niet bekend. Mogelijk vinden de bedrijven het te kort op de dood van de Apple-oprichter of wordt Jobs die dag begraven.

De aankondiging zal waarschijnlijk alsnog op 27 oktober plaatsvinden. De dag daarvoor laat Nokia naar verwachting de eerste Windows Phone-toestellen zien.

Details uitgelekt

De afgelopen dagen lekte uit dat een nieuw Nexus-toestel aangekondigd zal worden. Google ontwerpt soms met Androidfabrikanten een Nexus-smartphone die moet gelden als nieuwe standaard voor anderen.

De Nexus Prime zal gemaakt worden door Samsung en zal een soort super Androidsmartphone worden met een 4,6-inch licht gebogen scherm en een 1,2 GHz dualcore processor.

Ice Cream Sandwich

Bovendien zou het toestel worden uitgerust met Android Ice Cream Sandwich dat een combinatie is van de tablet- en smartphonevariant van Android. Ice Cream Sandwich moet op zowel tablets als telefoons gaan draaien.