AMSTERDAM – Sharp lanceerde donderdag een nieuwe 60-inch lcd-televisie in Nederland. De Aquos LC-60LE635E is de eerste led-tv van dit formaat die onder de prijs van 2000 euro duikt.

Tot het verschijnen van Sharps nieuwste telg kostte een 60-inch lcd-tv nog minimaal 2099 euro, maar de LC-60LE635E duikt 400 euro onder die prijs. Zijn ‘aantrekkelijke prijs’ maakt televisiekijken op een groot formaat led-tv haalbaar voor een grote groep mensen, stelt Sharp Benelux.

Volgens Sharp legt de scherpe prijs geen tol op de prestaties. De 60-inch televisie heeft een full-HD paneel met 100Hz beeldverversing. De led-backlight moet voor heldere beelden zorgen, zonder de energierekening op te stuwen.

Verder is het toestel voorzien van Aquos Net+, Sharps internetfunctie voor televisies. Hiermee kan men onder meer internetten op de tv en is het ook mogelijk om mediabestanden via het thuisnetwerk naar het toestel te streamen. De Aquos LC-60LE635E is volgens Sharp per direct verkrijgbaar voor een adviesprijs van 1699 euro.