AMSTERDAM – Google heeft per ongeluk bevestigd dat het 11 oktober Android Ice Cream Sandwich (ICS) zal lanceren. Een foto van de smartphone Nexus Prime, die tegelijkertijd zal worden getoond, is inmiddels uitgelekt.

Techcrunch ontdekte dat het Youtube-kanaal Android Developer een video was verschenen die zou dienen als livestream voor het mysterieuze evenement op 11 oktober. Samsung en Google zullen dan samen een aankondiging doen.

Inmiddels is na een video van Samsung al vrij zeker dat een nieuw Nexus-toestel getoond zou worden en de verwachting is dat dit toestel zou draaien op een nieuwe versie van Android. Deze versie van het mobiele besturingssysteem gaat draaien op zowel tablets als smartphones.

De livestreamvideo die opdook in het Youtubekanaal van Google had de titel Android ICS Launch en is inmiddels offline gehaald. Door de duidelijke titel is nu duidelijk dat inderdaad Ice Cream Sandwich getoond zal worden.

Foto en video

Op een Roemeense website zijn inmiddels de eerste duidelijke foto en video van de Nexus Prime gelekt. Ook onthullen anonieme bronnen verschillende specificaties van de nieuwe smartphone van Samsung.

Het toestel beschikt over een groot 4,6-inch scherm dat licht gebogen is met een resolutie van 1280x720 pixels. De Prime is uitgerust met een 1.2 GHz dualcore processor en een 5 megapixel-camera.

Screenshots

Bovendien onthulde een anonieme bron aan de Nederlandse website van All About Phones een aantal screenshots van de nieuwe versie van Android.