AMSTERDAM – Speakerfabrikant Teufel komt met een nieuwe home-cinemaset die bedoeld is voor de echte audiopurist. Deze ‘machtige’ speakerset heeft ook een machtig prijskaartje.

Het Berlijnse bedrijf lanceerde dinsdag de System 10 THX Ultra 2, een nieuw 5.1-systeem dat de eerder uitgebrachte Theater 10 THX Ultra 2-set opvolgt. Teufel omschrijft de nieuwe set zelf als ‘het neusje van de zalm op het gebied van homecinema’ en stelt dat het speakersextet ‘een absoluut neutrale onverkleurde weergave’ garandeert.

Het THX-gecertificeerde speakersysteem bestaat uit een fikse subwoofer ter grootte van een kleine garderobekast, drie 3-kanaals frontluidsprekers en twee achterspeakers. De speakers zijn samen goed voor een gewicht van 170 kilo. Het design is een mix van glossy zwart en geborsteld aluminium.

De nieuwe thuisbioscoopset voor filmliefhebbers met gevoelige oren is enkel verkrijgbaar via Teufels website. Wie Teufels dragonder onder de thiosbioscoopsystemen in huis wil halen, moet daar wel diep voor in de buidel tasten: de System 10 THX Ultra 2 kost 7999 euro.