AMSTERDAM – Samsung heeft een video online gezet waarin kort een nieuw toestel, waarschijnlijk de nieuwe Nexus, getoond wordt. De smartphone wordt 11 oktober onthuld.

In de video spreekt Samsung van ‘een perfecte combinatie’. Dat is mogelijk een hint naar de samenwerking tussen Google en de telefoonfabrikant.

Google is verantwoordelijk voor het mobiele besturingssysteem Android en werkt soms samen met een fabrikant om een soort ‘supertoestel’ te maken waarmee het bedrijf een standaard wil zetten voor andere fabrikanten.

Eerder ontstonden al geruchten over een nieuw Nexus-toestel van Samsung dat 11 oktober aangekondigd moet worden. Uit de toen gelekte afbeelding bleek dat het scherm een resolutie zal krijgen van 1280x720 pixels.

Details

In de video is een smartphone te zien die licht gebogen is, wat ook bij voorganger Nexus S het geval is. In de video wordt ook gesteld dat de aankondiging ‘groot’ zal zijn. Mogelijk verwijst dit naar het scherm van de te verwachten Nexus Prime.

Anonieme bronnen hebben namelijk gesteld dat het scherm bijzonder groot zal zijn en het toestel tevens over een 1,5 GHz-processor zal beschikken.