AMSTERDAM – Apple wordt mogelijk aangeklaagd vanwege het onderzoek dat het bedrijf in samenwerking met de politie van San Francisco uitvoerde na de vermissing van een prototype van de nieuwe iPhone.

De man waarbij een huiszoeking gedaan werd, heeft een advocaat in de arm genomen. Deze advocaat vertelt aan Cnet dat hij een aanklacht tegen Apple overweegt. Momenteel wordt de situatie eerst precies uitgezocht.

Begin september verloor een Apple-medewerker in een bar een prototype van de nieuwe iPhone. Het toestel wordt naar verwachting dinsdagavond aangekondigd. Direct na de vermissing werd het huis van een man uit San Francisco doorzocht. Hij was de bewuste avond in de bar aanwezig.

'Schokkend'

Er is door Apple nooit een aanklacht ingediend en dus had er geen huiszoeking plaats mogen vinden. Het politiekorps doet nog onderzoek naar de situatie. Bij de huiszoeking zouden ook medewerkers van Apple aanwezig zijn geweest.

Gebaseerd op de informatie die nu beschikbaar is, noemt de advocaat de handeling van Apple en de politie van de Amerikaanse stad ‘schokkend’.