AMSTERDAM – Hififabrikant Harman Kardon heeft een nieuw iPod-speakerdock geïntroduceerd. Deze MS 150 heeft een stevig prijskaartje van 516 euro, maar biedt wel meer aansluitingsmogelijkheden dan men van dit soort docks gewend zal zijn.

Het nieuwe speakerdock doet met zijn ovalen vorm een beetje aan B&W’s Zeppelin Mini denken, maar daar houdt de vergelijking ook wel weer op. Het stereosysteem beschikt niet alleen over een aansluiting voor iPods en iPhones, maar heeft ook een cd-speler en fm-radio aan boord.

De opvallendste eigenschap is het trio extra ingangen voor externe muziekapparaten: de meeste docks komen niet verder dan één. Naast deze gangbare minijackaansluitingen voor bijvoorbeeld tablets en Android-smartphones, heeft de MS 150 bovendien een uitgang voor een externe subwoofer. Zo kan het geluid uit de 30-watts speakers van een hoop extra punch worden voorzien. Ook een video-uitgang ontbreekt niet.

Harman Kardons nieuwe iPhone-dock heeft daarnaast een lcd-scherm, waarop afgespeelde titels zijn af te lezen. De MS 150 is inmiddels gelanceerd in de VS, waar de prijs zo’n 690 dollar bedraagt. Wanneer en met welke prijs het apparaat naar Nederland komt, is nog niet duidelijk.