AMSTERDAM – Game-accessoiremaker Datel heeft een nieuwe controller voor de Xbox 360 uitgebracht. Deze Turbofire Evo beschikt over een eigen lcd-schermpje, om knopinstellingen makkelijker te kunnen aanpassen.

Daarmee heeft Datel een primeur in handen, want de ‘Evo’ is de eerste Xbox 360-controller die over een kleurenschermpje beschikt. Het lcd-paneel meet 1,7 inch en laat de functies van de actieknoppen zien. Met behulp van kleine knopjes achter op de controller kan men de instellingen van de spelknoppen aanpassen.

Gebruikers kunnen de instellingen van knoppen individueel wijzigen of volledige voorinstellingen selecteren. Door de controller op een pc aan te sluiten, kan men kiezen uit profielen voor specifieke games als Halo en Call of Duty.

Ook de gevoeligheid van de analoge joysticks kan tijdens het spelen worden aangepast, wat volgens Datel erg handig kan zijn in het heetst van de strijd. De nieuwe controller is inmiddels beschikbaar via Datels website. De Turbofire Evo kost zo’n 40 euro.