AMSTERDAM – Sharp heeft de ‘grootste’ led-lcd-tv ter wereld nog een stukje groter gemaakt. Het Japanse bedrijf introduceerde woensdag een lcd-televisie van 80 inch.

In april claimde de televisiefabrikant al de titel van ‘s werelds grootste lcd-tv voor consumenten, toen het de LC-70LE732U uitbracht in de VS. Sharp gaat nu nog een stapje verder met de Amerikaanse introductie van de LC-80LE632U. Dit tv-scherm van 80-inch mag zich voortaan de grootste led-lcd-tv ter wereld noemen, aldus Sharp.

In tegenstelling tot de voormalige recordhouder maakt de 80-inch tv geen deel uit van Sharps ‘Elite’-serie en is het dus iets minder high-end. Toch laat de tv een full-HD resolutie zien in combinatie met een beeldverversing van 120Hz. Het toestel heeft een zogeheten ‘full led backlight’, de ledjes zitten dus niet alleen aan de randen.

Het nieuwe scherm heeft ook ingebouwde ondersteuning voor wifi en biedt Amerikanen toegang tot diensten als Netflix en Vudu. Men zal er wel 5499 dollar – ruim 4000 euro – voor over moeten hebben. Sharp heeft laten weten in het eerste kwartaal van 2012 ook een 80-inch led-tv in Nederland uit te brengen, maar of dat hetzelfde model wordt, is nog niet bekend.