AMSTERDAM – Vodafone gaat maandelijks opzegbare abonnementen aanbieden bij de iPad 2. De tablet is vanaf vrijdag verkrijgbaar bij de provider.

Dat maakt Vodafone donderdag bekend. Eerder werd al onthuld dat Vodafone zich meer zal gaan richten op de iPad 2 die voorheen alleen via Apple verkocht werd.

Nu wordt duidelijk welke abonnementsvormen Vodafone aanbiedt bij de populaire tablet. Naast de gebruikelijke data-abonnementen die twee jaar duren, introduceert de provider ook een abonnement dat elke maand opgezegd kan worden.

Data en snelheid

Gevolg is wel dat de klanten dan minder data krijgen voor hetzelfde geld als bij het abonnement met een looptijd van twee jaar. Het maandelijkse abonnement is verkrijgbaar voor 10, 17,50 of 27,50 euro per maand. Respectievelijk krijgt de klant daar 200, 500 of 2000 MB aan data voor. De snelheden zijn 1,8, 7,2 en 14,4 Mbps.

Bij de abonnementen die twee jaar lopen, liggen de snelheden tussen de 7,2 en 28,8 Mbps en krijgt de klant tussen de 500 en 7000 MB aan data. Bij alle abonnement op één na moet wel extra betaald worden voor de iPad 2.

Bij de maandelijkse abonnementen is dit minimaal 599 euro. De maandelijks opzegbare abonnementen moeten minimaal vijf dagen voor het einde van de maand worden opgezegd.

Ook T-Mobile biedt vanaf vrijdag de iPad 2 aan.