AMSTERDAM – Tablet- en smartphonefabrikant ZTE heeft in thuisland China een nieuwe Android-tablet onthuld, die is uitgerust met de nieuwe Tegra 3-chip van Nvidia. Deze opvolger van de Tegra 2 heeft vier rekenkernen.

Nvidia’s dualcore Tegra 2-chip is inmiddels in veel tablets terug te vinden, bijvoorbeeld in de Galaxy Tab 10.1 van Samsung. De opvolger van deze chip heeft tweemaal zoveel rekenkernen en draait standaard op 1,5 GHz. De Tegra 3 zou drie keer zo snel zijn in grafische berekeningen en ondersteunt schermen met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels.

De nieuwe rekenchip voor tablets beleefde deze week zijn vuurdoop in China, als onderdeel van de T98, een nieuwe tablet van ZTE. Deze tablet heeft een schermdiagonaal van 7 inch en draait op Android 3.2 Honeycomb. Mogelijk vanwege de keuze voor een relatief kleine accu, is de kloksnelheid van de Tegra 3-chip in het apparaat wel wat teruggeschroefd, naar 1,3 GHz.

De T98 beschikt verder over 1GB werkgeheugen en een interne opslagcapaciteit van 16GB. Wanneer en voor welke prijs de nieuwe tablet op de markt komt, is nog niet duidelijk.