AMSTERDAM – Voor wie moeite heeft met het volgen van een dieet, komt het Amerikaanse Intuitive Automata met de Autom. Deze kleine tafelrobot zou afslankers helpen gemotiveerd te blijven, maar dan moet men daar wel wat voor over hebben.

De Autom meet 38 centimeter, heeft een kop die kan draaien en ogen die kunnen knipperen. De bediening geschiedt via het touchscreen op de platte buik van het pratende robotje, dat dankzij zijn ingebouwde facetracking-technologie voortdurend de gebruiker aanstaart.

De robot wil iedere dag weten wat er gegeten is, zodat het de binnengehapte calorieën kan berekenen. Op basis daarvan geeft het apparaat de afslanker een zetje in de rug, complimentjes en tips voor hoe die calorieën weer weg kunnen worden gesport.

Voor deze wijze raad en positieve ondersteuning vraagt Intuitive Automata wel een stevige prijs, meldt Engadget. De dieetrobot, die binnenkort in voorbestelling gaat, moet ruim 640 euro gaan kosten, exclusief een abonnement dat nog eens 60 euro per maand kost.