AMSTERDAM – Acer heeft zich aangesloten bij Dell en stelt grote kansen te zien in het vertrek van HP van de computermarkt. “Er heerst nu grote onzekerheid.”

Dat stelt Walter Deppeler, het hoofd van Acer Europa, in een interview met de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung. Acer is momenteel de tweede computerfabrikant achter Hewlett-Packard (HP) als gekeken wordt naar verkoopcijfers.

“Dit is een grote verandering voor ons omdat veel klanten en winkelketens zich onzeker voelen. Ze gaan zichzelf afvragen wat er gaat gebeuren en met wie zij willen doorgaan”, aldus Deppeler. “Wij zullen deze kans in ons voordeel gebruiken.”

Afstoten

HP kondigde onlangs aan de computerafdeling te willen afstoten om de overname van een softwarebedrijf te kunnen realiseren. Hoe de toekomst van de PC-afdeling eruit ziet is niet bekend. Mogelijk gaat de tak zelfstandig verder of wordt deze overgenomen door een ander bedrijf.

De zoektocht naar een uiteindelijke oplossing kan in totaal wel twaalf maanden duren. Deze twaalf maanden brengen volgens Acer enorme onderzekerheid en de fabrikant wil daar van gaan profiteren. Ook Dell gaf eerder al aan kansen te zien.

PC-verkoop

Een topman van de computerfabrikant gaf toen aan dat het PC-tijdperk helemaal niet over is zoals HP zegt. Ondanks de teruglopende verkoop bij sommige fabrikanten wordt nog steeds groei verwacht in de PC-sector.