AMSTERDAM – Toshiba onthulde dinsdag de AT200, een nieuwe Android-tablet die volgens de Japanse fabrikant nog geen 8 millimeter dik is, maar toch over veel aansluitingen zou beschikken.

De AT200 is met 7,7 millimeter nog wat slanker dan de toch al platte Galaxy Tab 10.1 van Samsung, maar om bijvoorbeeld een hdmi-kabel aan te sluiten zijn geen extra accessoires nodig. De tablet is standaard uitgerust met aansluitingen voor micro-usb en micro-hdmi, en heeft een microSD-geheugenkaartopening aan boord.

De nieuwe tablet beschikt over een 10,1-inch touchscreen met een resolutie van 1280 bij 800 pixels en draait op een processor van 1,2 GHz. Google’s Android 3.2 Honeycomb vormt het besturingssysteem. Voorop het apparaat vindt men een 2-megapixelcamera en aan de achterkant een 5-megapixelcamera. Beide camera’s kunnen HD-video opnemen.

De 558 gram wegende AT200 heeft volgens Toshiba bij intensief gebruik een batterijduur van zo’n acht uur. De tablet komt in het vierde kwartaal op de markt. De prijs is nog niet bekendgemaakt.