AMSTERDAM – Brookstone komt met de Rover App-Controlled Spy Tank, een variatie op de Parrot AR.Drone, maar dan met rupsbanden. De ‘spionagetank’ laat zich besturen via een iPad, iPod touch of iPhone.

Net als Parrots populaire speeltje werkt ook de Rover via wifi, dus er hoeft geen extra accessoire in de dockaansluiting van het Apple-apparaat te worden gestoken. Men bestuurt de tank via het touchscreen, middels een gratis te downloaden app die ook de video- en fotobeelden van de spionagetank weergeeft.

De tank heeft een camera en microfoon aan boord, zodat men via de iPad of iPhone de rest van het huis kan bespioneren. Volgens Brookstone kan men deze camera handmatig richten via de app. Dankzij een infraroodfunctie zouden ook in het donker bruikbare opnames te maken zijn. Het draadloze bereik bedraagt bijna 70 meter.

De spionagetank draait op zes AA-batterijen en heeft dus geen oplaadbare accu aan boord. Een eerste zestal batterijen wordt wel meegeleverd. De prijs bedraagt omgerekend zo’n 112 euro.