AMSTERDAM – De politie van San Francisco heeft om camerabeelden gevraagd uit de bar waar onlangs een iPhone-prototype verloren werd.

Dat heeft de eigenaar van de bar aan Cnet laten weten. Een woordvoerder van de politie stelt dat het waarschijnlijk om een intern onderzoek gaat en niets te maken heeft met Apple zelf.

Aan het begin van deze maand werd bekend dat er wederom een iPhone-prototype verloren was. Eerder gebeurde dat al met een prototype van de iPhone 4. In dit geval zou het mogelijk om een iPhone 5 gaan.

Geen aangifte

Na de verdwijning zou het huis van een bezoeker van de bar doorzocht zijn door politieagenten en Apple-medewerkers. De politie van San Francisco stelde echter dat er geen klacht was ingediend door Apple en dus ook geen onderzoek werd gedaan.

Inmiddels doet het korps intern onderzoek naar de situatie waarin agenten Apple dus geholpen hebben zonder daadwerkelijke aangifte. Het verzoek om camerabeelden van de bar zou onderdeel zijn van dit onderzoek.

Waarom de beelden nodig zijn in een onderzoek naar het handelen van de politie kon de woordvoerder niet zeggen. “Het is een standaardprocedure alle informatie te onderzoeken”, aldus het korps.

Beelden beperkt

Of de politie of Apple iets zullen vinden op de beelden is nog maar zeer de vraag. De bareigenaar legt aan Cnet uit dat de camera’s elke drie minuten een foto maken en deze opslaan op een harde schijf. Dit betekent dat het verlies of de diefstal van de iPhone mogelijk helemaal niet vastgelegd is.