AMSTERDAM - Het lijkt erop dat Motorola niet met één, maar twee opvolgers voor de tablet Xoom komt.

Zaterdag doken er al foto’s op van een nieuwe Xoom 2 die net als zijn voorganger een schermgrootte van 10’1 heeft, maar Motorola zou met nog een tablet komen.

Website This is My Next beschikt over de specificaties van de tablets en meldt dat de 10.1 inch-versie qua specificaties een upgrade zal zijn van de huidige Xoom. Zo heeft de tablet een dikte van 9mm, wat aanzienlijk dunner is dan de huidige Xoom met een dikte van 12,9 mm en slechts iets dikker dan de iPad 2 (8,8 mm).

Een anonieme bron meldt verder aan de site dat de tablet beschikt over een HD IPS display met anti-reflectie laag, een dual-core 1.2GHz processor, een 1GB RAM geheugen en een batterij die 11 uur meegaat.

Media Edition

De tweede tablet waarvan de details zijn gelekt is de Xoom 2 Media Edition. Dit kleinere apparaat heeft een schermgrootte van 8.2 inch, beschikt ook over een HD IPS display en weegt slechts 430 gram waardoor het makkelijk met een hand vastgehouden kan worden. De Xoom 2 Media Edition zou op de markt gebracht worden als een vervanger voor de e-reader.

De kleine tablet is verder uitgerust met een infraroodzender om home-cinema apparatuur te bedienen en heeft ook een ingebouwde subwoofer. Website Engadget heeft ook al foto’s van de Xoom Media Edition in handen gekregen.

Het is niet duidelijk wanneer Motorola de nieuwe tablets bekend zal maken.