De Amerikaanse provider Verizon, dat een goede partnerschap heeft met Apple, gaat achter Samsung staan in het lopende patentgeschil tussen het Zuid-Koreaanse bedrijf en Apple.

Verizon heeft de federale rechtbank in de Amerikaanse staat Californië gevraagd Apple's verzoek om een voorlopige voorziening in de zaak tegen Samsung te weigeren. Zo’n voorziening zou Samsung verbieden vier van haar Androidproducten te verkopen, waaronder de Galaxy S 4G en de Galaxy Tab 10.1.

LTE-netwerk

Verizons argument om Apple’s bevel te weigeren is dat de provider miljarden dollars heeft geïnvesteerd in het LTE-netwerk, maar dat er momenteel maar weinig toestellen op de markt zijn die daadwerkelijk kunnen profiteren van de dienst. LTE wordt ook wel 4G genoemd en is een nieuwe techniek die supersnel internet mogelijk maakt.

Samsung is een van de zes fabrikanten die apparaten met het netwerk verkopen, en Verizon stelt dat door Samsung de apparaten niet te laten verkopen het minder mensen zal overtuigen om over te stappen op LTE-apparaten. Dat zou Verizon er uiteindelijk in belemmeren om het netwerk te ontwikkelen.

Zaak

De rechter kan Verizons argument gebruiken om een van de claims in de rechtszaak beslissen. Apple’s aanvraag voor een voorlopige voorziening wordt in de VS in oktober behandeld. De Amerikaanse zaak tussen Samsung en Apple loopt al sinds april en draait om vier patenten.