AMSTERDAM – SanDisk lanceerde donderdag een nieuwe versie van zijn Sansa Clip mp3-speler in Nederland. De Sansa Clip Zip heeft een groter kleurenscherm gekregen.

Het scherm van de Zip is ten opzichte van zijn voorgangers iets groter geworden. Het biedt volgens SanDisk een 83 procent groter kijkoppervlak, al is het schermpje met zijn 1,1 inch alsnog niet bepaald enorm te noemen. Op het scherm is een bijgewerkte grafische interface te zien, die nu ook albumafbeeldingen toont.

De nieuwe mp3-speler speelt diverse audioformaten af, waaronder ook wma, flac en aac. Ook is het apparaat te gebruiken met muziekdiensten als Rhapsody, eMusic en Napster. Daarnaast is de Zip te gebruiken om naar radio te luisteren of als stopwatch.

Het apparaatje heeft een batterijduur van vijftien uur en komt in zeven verschillende kleuren in de winkels te liggen. De Sansa Clip Zip komt beschikbaar met 4 en 8GB eigen geheugen, dat men kan uitbreiden middels microSDHC-kaarten. De adviesprijzen bedragen respectievelijk 60 en 80 euro.