AMSTERDAM – Mophie heeft een nieuwe serie back-upbatterijen voor de iPhone geïntroduceerd. De extra accu’s komen in verschillende formaten: eentje is zelfs klein genoeg om aan de sleutelbos te hangen.

Deze Juice Pack Universal-serie is de tweede generatie iPhone-accu’s van het Amerikaanse bedrijf. De lijn bestaat uit drie producten, variërend van de sleutelbosaccu Juice Pack Reserve tot de forse Juice Pack Powerstation.

Alle drie zijn te gebruiken om iPhones, iPods touch en iPads op te laden. De capaciteit van de Reserve, de kleinste accu, is wel wat beperkt voor de iPad: deze back-upaccu kan de iPhone maar tot de helft opladen.

De Juice Pack Boost is wel groot genoeg om een iPhone volledig op te laden, terwijl de Powerstation voldoende capaciteit heeft om een iPad van nieuwe energie te voorzien. Deze grote broer kan ook worden gebruikt om andere smartphones en tablets via usb op te laden.

De nieuwe Juice Packs komen eind september uit in de VS en zullen 35 (Reserve), 50 (Boost) en 80 (Powerstation) dollar kosten. Europrijzen zijn nog niet bekend.