AMSTERDAM – Blackberrymaker Research In Motion (RIM) komt in de toekomst met nog meer keuze wat betreft toestellen en ook meer tablets worden niet uitgesloten.

Dat vertelt Arnaud Brett, Managing Director Benelux bij RIM, tegenover NU.nl.

Volgens de topman is keuze belangrijker geworden nu Blackberry steeds meer een consumentenmerk is geworden. “Consumenten willen keuzes en die moeten wij ze bieden in de vorm van meer smartphones.”

Tablets

Ook op gebied van tablets is keuze gewenst, aldus Brett. Hij wil echter niet direct ingaan op de vraag of er dus ook meer tablets naast de huidige Playbook gelanceerd zullen worden. De Playbook is tot dusver nog geen succes.

Bekend is dat in 2012 toestellen met QNX-software op de markt zullen verschijnen. Nu maken de Blackberrytoestellen nog gebruik van Blackberry OS. Uit de antwoorden van Brett is dus op te maken dat de introductie van de nieuwe software ook zorgt voor meer toestellen dan er nu zijn.

QNX

De huidige productielijn van Blackberry bestaat uit de Bold, Torch en Curve. Van bijvoorbeeld de Torch zijn meerdere toestellen beschikbaar.

Een nieuw besturingssysteem is volgens Brett nodig om meer efficiënt te kunnen werken. Door dezelfde software op telefoons en tablets te hanteren kunnen bijvoorbeeld gemakkelijker apps gemaakt worden en is het systeem gemakkelijker te updaten.