AMSTERDAM – Al Gore, lid van de raad van bestuur van Apple, heeft tijdens een conferentie gehint op twee nieuwe iPhones die uitkomen in oktober.

Hoewel het strikt verboden is te spreken over toekomstige producten van Apple, praatte Gore tijdens een conferentie in Zuid-Afrika toch zijn mond voorbij.

Gore sprak over het succes en de toekomst van Apple en liet toen vallen: “En dan hebben we het nog niet eens over de nieuwe iPhones die volgende maand uitkomen.” Dit lijkt de definitieve bevestiging dat er zowel een iPhone 5 als een iPhone 4s zullen verschijnen in oktober.

iPhone 4s

Woensdag lekte via anonieme bronnen al uit dat er 4 oktober een Apple-evenement gepland staat. Ook ontstonden de afgelopen maanden geruchten over twee nieuwe iPhones naar aanleiding van uitgelekte foto’s en bronnen bij fabrikanten van onderdelen.

De iPhone 4s zou goedkoper zijn dan gebruikelijk is bij de smartphones van Apple. Het is een soort updatemodel van de iPhone 4. De iPhone 5 is de echte nieuwe smartphone die Apple doorgaans elk jaar lanceert.