AMSTERDAM – Windows Phone 7.5, ook wel Windows Phone Mango genoemd, zal binnen twee weken uitgerold worden op smartphones.

Dat heeft Eric Hautala, General Manager van Windows Phone, in een blog onthuld.

De definitieve versie van de software is al uitgelekt op internet en ontwikkelaars voor het systeem kunnen sinds 26 juli al aan de slag met Windows Phone Mango.

Grote vooruitgang

“We boeken grote vooruitgang en als een resultaat daarvan verwachten we Windows Phone 7.5 in de komende twee weken uit te rollen”, aldus Hautala.

In de blog waarschuwt Microsoft ook voor het downloaden van onofficiële versies zoals de bovengenoemde uitgelekte software. “Tijdens het officiële updateproces zullen alle Windows Phones een update ontvangen met daarbij software van de fabrikant.”

Nog geen succes

Windows Phone 7.5 is de opvolger van Windows Phone 7 dat sinds oktober 2010 beschikbaar is. Microsoft heeft erkend dat het mobiele besturingssysteem nog niet succesvol genoeg is en niet gebracht heeft wat het bedrijf gehoopt had.

Mango moet Microsoft een groter marktaandeel op de mobiele markt geven. Een samenwerking met Nokia moet daar bij helpen. De Finse telefoonfabrikant zal vanaf eind 2011 telefoons gaan verkopen met het besturingssysteem van Microsoft.

Ook zal er een versie genaamd Tango verschijnen, dit is een basisversie van Mango bedoeld voor op goedkopere smartphones.