AMSTERDAM – Toshiba heeft twee nieuwe televisielijnen geïntroduceerd, die zichzelf kunnen kalibreren. De nieuwe tv’s zijn tevens in staat om 3D weer te geven middels een elektronische bril.

De nieuwe WL863- en YL863-series worden door Toshiba omschreven als hightech televisies. De toestellen zijn onder meer uitgerust met Toshiba’s CEVO-Engine, dat voorziet in een legertje processors die extra rekenkracht moeten leveren voor het upscalen en omzetten van 2D- en 3D-beelden, maar ook voor het bijhouden van verschillende voorkeursinstellingen voor maximaal vier gezinsleden.

Voor tv-kijkers die hun toestel graag kalibreren, zijn de televisies uitgerust met een Auto Calibration-tool. Met een meegeleverde sensor kunnen de televisies zich automatisch kalibreren. Ook op het uiterlijk van de tv’s zelf is volgens Toshiba niets aan te merken: het bedrijf nam de Deense ontwerpstudio Jacob Jensen in de arm voor het design.

De twee nieuwe series voorzien in toestellen van 42, 46 en 55 inch. De televisies komen nog deze maand op de markt en zullen verkrijgbaar zijn in een zwarte en zilverkleurige uitvoering. De prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.