BERLIJN – Na onder meer Logitech en Sony, komt ook Toshiba met een settopbox die internetfunctionaliteit toevoegt aan oudere tv’s. Toshiba toont deze Stor.E TV op elektronicabeurs IFA in Berlijn. 

De Stor.E TV is vergelijkbaar met de Google TV-kastjes van Sony en Logitech, maar lijkt geen gebruik te maken van Google’s internetplatform voor tv’s. Welk systeem er wel gebruikt wordt, is niet duidelijk. Maar het effect is nagenoeg hetzelfde: sluit men het kastje via hdmi aan op de televisie, dan kan men er draadloos mee internetten op het grote scherm.

Naast een ingebouwde browser voorziet de settopbox ook in een videoconferentiemodus, waarbij men een usb-webcam kan aansluiten om te videochatten via de televisie. Ook biedt het systeem toegang tot Toshiba Places, Toshiba’s online service voor tv’s. Daarnaast kan men het apparaat gebruiken als full-HD netwerkmediaspeler en is het mogelijk om via usb harde schijven en usb-sticks met films, foto’s en muziek aan te sluiten.

Het apparaat wordt geleverd met een tweezijdige afstandsbediening. Met de ene kant kan men zappen, op de andere kant vindt men een compleet toetsenbord en een trackpad voor het bedienen van de browser. De Toshiba Stor.E TV komt in het vierde kwartaal op de markt voor een nog onbekende prijs.