BERLIJN – Op elektronicabeurs IFA in Berlijn introduceert Samsung de MultiView MV800, een nieuwe camera die over een opvallend lenig scherm beschikt. Het beeldpaneel kan 180 graden worden gedraaid om bijvoorbeeld zelfportretten te maken.

De nieuwe camera bouwt voort op Samsungs 2View-technologie, waarbij doorgaans meerdere schermen in één camera zijn ingebouwd. De MV800 kan volgens Samsung echter dezelfde functionaliteit bieden met één flexibel scherm.

Het 3-inch touchscreen is volledig naar boven te draaien, waarbij beelden automatisch meedraaien. Zo kunnen fotografen vanuit verschillende hoeken fotograferen of een zelfportret maken, zonder zichzelf uit het oog te verliezen.

De camera maakt foto’s van 16,1 megapixels en neemt filmpjes op in HD. Het apparaat is uitgerust met een 3D-fotostand en een functie om panoramafoto’s te maken. Omdat het toestel maar één lens heeft, worden er bij een 3D-opname verschillende foto’s na elkaar gemaakt, terwijl de gebruiker de camera van links naar rechts beweegt. De camerasoftware verwerkt deze foto’s vervolgens tot een 3D-prent.

Samsung brengt de nieuwe camera in oktober op de markt. De MultiView MV800 krijgt een adviesprijs van 279 euro.