AMSTERDAM - Samsung heeft op de Berlijnse technologiebeurs IFA de pas aangekondigde Samsung Galaxy Tab 7.7 weggehaald uit de stand.

Volgens een woordvoerster van het Koreaanse bedrijf heeft de beslissing ermee te maken, dat het zich volledig op het nieuwe product, de Samsung Galaxy Note wil concentreren aangezien de Tab 7.7 sowieso niet verkocht zal worden in Duitsland.

Afgedekt

Verschillende bloggers op de beurs melden dat de Duitse politie de toestellen heeft weggehaald en dat alle displays met reclame voor de Galaxy Tab 7.7 zijn afgedekt met witte lakens.

Apple

Online gonsde het meteen van de geruchten dat de Tab verwijderd is op last van Apple die een juridische strijd met Samsung voert.

Samsung heeft inmiddels een andere reactie gegeven, waarin het zegt de Galaxy Tab 7.7 verwijderd te hebben om een uitspraak van de Duitse rechter op 2 september. Persbureau Bloomberg meldt dat Apple het verzoek heeft ingediend om de Tab van de beursvloer te halen.

Rechtszaak

De Galaxy Tab 7.7 wordt gezien als het kleine broertje van de Samsung Galaxy Tab 10.1. De rechter in Duitsland heeft vorige maand bepaald dat de Galaxy Tab 10.1 voorlopig niet mag worden verkocht in Duitsland. Dit is vanwege de rechtszaak die Apple daar tegen Samsung heeft aangespannen vanwege het ‘kopiëren’ van het ontwerp van onder meer de iPad en inbreuk op verschillende patenten van het bedrijf. In afwachting van een definitieve uitspraak geldt nu een verkoopverbod in Duitsland.