AMSTERDAM - De politie in San Francisco heeft bekendgemaakt dat er toch politieagenten betrokken zijn geweest bij de zoektocht naar een verloren prototype van een nieuwe iPhone.

Vrijdag zei het politiekorps nog dat het niets wist van de verloren telefoon en een huiszoeking bij een man die de telefoon zou hebben.

Verschillende websites meldden toen dat medewerkers van Apple zich voorgedaan hadden als agenten om zo het prototype terug te krijgen. De medewerkers zouden zich dan schuldig hebben gemaakt aan een strafbaar feit.

Huiszoeking

Sergio Calderon, de man wiens huis doorzocht is, zei tegen de Amerikaanse krant SF Weekly dat zes mensen eind juli bij hem aan de voordeur kwamen en beweerden van de politie te zijn. Twee van de zes mensen voerden een huiszoeking uit bij Calderon.

De politie van San Francisco zei vrijdag niets te weten over de huiszoeking, maar trekt die verklaring nu in. Een woordvoerder van het politiekorps meldt dat ze wel bij de man zijn geweest, maar geen huiszoeking hebben uitgevoerd. De 22-jarige Calderon zegt echter dat het wel agenten waren die zijn huis hebben doorzocht, omdat hij ze anders niet had binnengelaten.
Naar verluidt hebben de Apple-medewerkers de man 300 dollar geboden voor het toestel met het aanbod dat er dan verder niet over gepraat werd.

Kwijt

Website Cnet meldde eerder deze week dat Apple voor de tweede keer een prototype van een nieuwe iPhone kwijt is geraakt nadat een medewerker het toestel heeft laten liggen in een bar. Mogelijk gaat het om de iPhone 5 die nog niet officieel is aangekondigd.

Het toestel zou via gps herleid zijn naar het huis van Calderon. De man ontkent dat hij de iPhone heeft meegenomen, maar was de bewuste avond wel in de bar aanwezig.

Het prototype van de iPhone is nog niet opgedoken. Apple wil niet reageren op de geruchten over de verloren telefoon.