AMSTERDAM - Amazon zal eind november de Kindle Tablet uitbrengen. Het apparaat zal 250 dollar kosten en heeft een 7-inch full color display.

Dat meldt technologiewebsite TechCrunch die de tablet exclusief mocht zien. TechCrunch heeft geen foto’s kunnen maken, maar schrijft dat de Amazon Kindle op de BlackBerry PlayBook lijkt en een capacitieve touchscreen heeft.

In tegenstelling tot Amazons e-reader Kindle gebruikt de tablet volgens de website een gewoon lcd-touchscreen en geen zwart-wit e-ink-scherm.

Wifi

Redacteur MG Siegler denkt dat de 7-inch versie op een single-core chip draait, maar een komende 10-inch model kan een dual-core CPU bevatten. In eerste instantie zullen er alleen tabletten met wifi worden aangeboden, weet hij verder te melden. Het toestel heeft geen camera en, behalve de home-knop, geen fysieke knoppen.

Android

De Amazon Kindle draait op een eigen versie van besturingssysteem Android. Alle diensten die beschikbaar zijn op de tablet zijn van het bedrijf zelf. “Er is geen Google-app te vinden”, zegt Siegler. “Ze werken helemaal niet met Google aan dit apparaat.”

Amazon wil met de tablet de concurrentie aangaan met Apple’s iPad. Door de relatief lage prijs en de integratie van Amazons services kan dit volgens kenners de eerste echt succesvolle Android-gebaseerde tablet worden.

November

Amazon is van plan om de 7-inch versie van de tablet eind november te lanceren. Een grotere 10-inch model zou in het eerste kwartaal van 2012 moeten volgen.