BERLIJN – Epson introduceertde donderdag naar eigen zeggen de eerste HD-projector, die is uitgerust met een iPhone-dock. Deze MG-850HD komt in november op de markt.

De Japanse fabrikant van projectoren en printers introduceerde het apparaat donderdag op de IFA, een internationale elektronicabeurs in Berlijn. De nieuwe beamer projecteert in HD (1280 bij 720 pixels), heeft een lichtopbrengst van 2800 lumen een een statisch contrast van 3000:1, aldus Epson.

Bijzonder aan het apparaat is zijn ingebouwde dock voor de iPad, iPhone en iPod touch. Men kan zijn Apple-apparaatje zo eenvoudig aansluiten, om vervolgens foto’s en video’s op het grote doek te toveren. Ook heeft de MG-850HD ingebouwde luidsprekers, zodat muziek van Apple’s mediaspelers direct is af te spelen, zonder tussenkomst van extra apparatuur.

De nieuwe beamer is verder uitgerust met een draagbeugel. De geïnstalleerde lamp is volgens Epson goed voor 5000 uur. De MG-850HD komt in november op de markt en zal naar verwachting 699 euro gaan kosten.