AMSTERDAM – Panasonic heeft woensdag de ontwikkeling aangekondigd van een LUMIX 3D digitale camera met twin-lens die in de winter van dit jaar op de markt zal worden gebracht. Met deze nieuwe compacte digitale camera kunnen gebruikers foto's en hd-video's in 3D maken.

Het compacte formaat van deze nieuwe camera werd bereikt door toepassing van twee nieuw ontwikkelde 4x zoomlenzen met dunne, gevouwen optische elementen. Dit optische zoomsysteem maakt een grote verscheidenheid aan 3D-opnames mogelijk, van groothoek tot tele.

De camera is ook voorzien van een optische beeldstabilisator, die zowel bij het maken van 2D- als 3D-opnames zorgt voor hoogwaardige foto's en video's met minimale bewegingsonscherpte. De voordelen van het ontwerp met de twin-lens worden tevens benut voor het schieten van 2D-foto's in volledige resolutie gelijktijdig met het opnemen van 2D-video's. De nieuwe camera legt 3D HD-video's vast in avchd-formaat door middel van de zogenaamde side-by-side methode.

De nieuwe camera van Panasonic zal getoond worden op de IFA 2011, een van de grootste elektronicabeurzen ter wereld, van 2 tot 7 september in Berlijn, Duitsland.