AMSTERDAM – MMD Monitors & Displays, het bedrijf achter de Philips lcd-monitors, kondigt een nieuwe reeks Philips monitors en display-technologieën aan tijdens de IFA-consumentenelektronicabeurs in Berlijn.

Zo wordt voor de eerste keer tijdens de IFA-beurs een Philips monitor met ErgoSensor-technologie gedemonstreerd. Deze sensor herkent de manier waarop gebruikers voor het beeldscherm zitten, waardoor de lichaamshouding ergonomisch kan worden verbeterd.

Met deze technologie kan de positie van het gezicht ten opzichte van de monitor worden geanalyseerd. De intelligente technologie wordt mogelijk gemaakt door een CMOS camera met een processor. De aldus verkregen beelden worden geanalyseerd via een software applicatie die is gericht op de wisselwerking tussen mensen en hun omgeving.

Behalve de ErgoSensor is op de beurs ook een monitor met het elegante Philips Moda-design te zien, voorzien van de exclusieve Philips LightFrame-technologie (zie foto). LightFrame is een rand rondom de monitor die een koel, blauw licht afgeeft waardoor het zicht van de kijker wordt gestimuleerd en vermoeide ogen worden voorkomen.

Ten slotte worden ook de nieuwe 27 inch Philips 3D-gaming monitors getoond. Door het gebruik van Shutter glasses (een 3D-bril met LC-glazen) kan de gamer door de Full-HD 16:9 lcd-monitor rechtstreeks inzoomen op de derde dimensie. Daarbij is de monitor ook nog eens voorzien van TouchControl en SmartImage technologie - voor nog meer gebruiksgemak.

De monitors zijn te zien tijdens de IFA-beurs op de Philips-stand in hal 22 (stand 101) van 1 tot en met 7 september 2011.