AMSTERDAM – Samsung ontkent interesse te hebben in het besturingssysteem WebOS van Hewlett-Packard (HP) en stelt zich te focussen op het eigen systeem Bada.

Dat blijkt uit uitspraken die CEO Choi Gee Sung heeft gedaan op elektronicabeurs IFA.

“Wij zullen nooit een dergelijke aankoop doen. Het is fout dat het opkopen van een besturingssysteem een trend wordt”, aldus Choi.

Bada

“Wij werken harder aan ons eigen mobiele besturingssysteem Bada en de capaciteiten daarvan dan mensen buiten Samsung denken.” Deze week presenteerde Samsung nog drie nieuwe Bada-toestellen. Samsung heeft momenteel vooral succes met Androidtoestellen.

Nadat HP een aantal weken geleden bekendmaakte te stoppen met de productie van WebOS-apparaten en de ontwikkeling van het systeem zelf, ontstonden geruchten dat Samsung de software zou willen overnemen.

TouchPad

HP kreeg WebOS in handen na een overname van Palm in 2010. De TouchPad van HP en de smartphone Pre zijn uitgerust met het systeem. De TouchPad is sinds twee weken in de VS en Canada in de uitverkoop gegaan om van de voorraden af te komen.

Onlangs maakte HP bekend binnenkort nog een laatste lading exemplaren te produceren vanwege de grote vraag na de prijsverlaging naar 99 dollar. De TouchPad is niet in Nederland te koop.