AMSTERDAM – HTC heeft twee nieuwe Windows Phone-smartphones aangekondigd. De Titan beschikt over een groot 4,7-inch scherm en de Radar heeft minder indrukwekkende specificaties, maar is een stuk goedkoper.

In oktober moeten beide toestellen op de markt verschijnen met de nieuwe versie van Windows Phone genaamd Mango.

De Titan wordt een echt high-end toestel waarmee HTC de afgelopen tijd bekend is geworden in Europa. De smartphone krijgt een 4,7-inch scherm en is 9,9 millimeter dik. Iets dunner dan voorgaande WP-toestellen.

Resolutie en specificaties

Verder meet de Titan 131,5x70,7 millimeter en weegt het toestel 160 gram. De resolutie van het scherm valt ondanks de 4,7-inch nog wat tegen: 800x480. Dit komt door beperkingen in Windows Phone. Gisteren onthulde Samsung de Galaxy Note met een 5,3-inch scherm en een resolutie van 1280x800.

De Titan krijgt naast de standaardcamera ook een camera aan de voorkant van het toestel om te kunnen videobellen. Verder beschikt het toestel over een 1,5GHz processor, een werkgeheugen van 512 MB en een opslagcapaciteit van 15GB.

Radar

De Radar heeft ook twee camera’s, maar beschikt over minder indrukwekkende specificaties. Het toestel heeft een 3,8-inch scherm en een 1GHz-processors. Bovendien is het geheugen teruggeschroefd naar 8GB en is de camera een stuk minder indrukwekkend.

De Radar zal met een prijskaartje van 399 euro dan ook 200 euro goedkoper zijn dan de Titan.

HTC Titan en Radar